#20745 – Cannot connect to FTP server [host:port] = 111.222.333.444:21

Posted in ‘Akeeba Solo (standalone)’
This is a public ticket. Everybody will be able to see its contents. Do not include usernames, passwords or any other sensitive information.
Monday, 18 August 2014 06:23 CDT
user85244
My Ftp server port should be 2121 and Akeeba Solo says that I cannot connect to 111.222.333.444:21 which is correct. How can I connect to 2121 (or 2122) as I wrote in the application configuration?

Custom Fields

Which documentation pages did you read? None
Which troubleshooter articles did you read? None
Have you searched the tickets before posting? Yes
Did you already run the log analyser (ALICE)? No
PHP version (in x.y.z format) 5.3.27
MySQL/database version 5.5.27
Host (who is hosting your site, not your domain) Haisoft
Akeeba Solo version (x.y.x) 1.0.3
Monday, 18 August 2014 08:29 CDT
dlb
If you are not using the standard port 21, you need to enter the port on the FTP setup page where you specified the url and login credentials.


Dale L. Brackin
Support Specialist


us.gifEnglish: native


Please keep in mind my timezone and cultural differences when reading my replies. Thank you!


????
My time zone is EST (UTC -5) (click here to see my current time in Philadelphia, PA)

Monday, 18 August 2014 15:36 CDT
user85244
This is exactly what I did. See attached picture.
I can choose 2121 or 2122, the answer from Akeeba Solo is the same ;-(
Monday, 18 August 2014 15:54 CDT
dlb
Somehow I didn't think it was going to be that easy. :-)

I need to check with Nicholas about this problem in the morning. I'll let you know what I find out.


Dale L. Brackin
Support Specialist


us.gifEnglish: native


Please keep in mind my timezone and cultural differences when reading my replies. Thank you!


????
My time zone is EST (UTC -5) (click here to see my current time in Philadelphia, PA)

Tuesday, 19 August 2014 14:19 CDT
nicholas
I assume you mean when configuring the "Upload to Remote FTP Server" feature in Solo's Configuration page. What doesn't work is the Browse button for the "Initial directory" setting when you are using a non-default port. You can still specify the directory manually. When you do that the "Test FTP connection" reports the connection successful and the upload works.


Nicholas K. Dionysopoulos

Lead Developer and Director



🇬🇷Greek: native

🇬🇧English: excellent

🇫🇷French: basic



Please keep in mind my timezone and cultural differences when reading my replies. Thank you!



Wednesday, 20 August 2014 06:49 CDT
user85244
Ok ... I just stop configuring the application. And keep going on. Now, backup works! ;-)
Trying to restore on a local server is another problem. I am going to read the documentation before reporting.
You can close this ticket.
Thank you very much.
This ticket is closed, therefore read-only. You can no longer reply to it. If you need to provide more information, please open a new ticket and mention this ticket's number.

Support Information

Working hours: Typically we work Monday to Friday, 9am to 7pm Cyprus timezone (EEST). Support is provided by the same developers writing the software, all of which live in Europe. You can still file tickets, but we cannot respond to them, outside of our working hours.

Support policy: We would like to kindly inform you that when using our support you have already agreed to the Support Policy which is part of our Terms of Service. Thank you for your understanding and for helping us help you!