Support

Admin Tools

#36856 K2 front end editor get blocked by Admin Tools

Posted in ‘Admin Tools for Joomla!’
This is a public ticket

Everybody will be able to see its contents. Do not include usernames, passwords or any other sensitive information.

Environment Information

Joomla! version
n/a
PHP version
n/a
Admin Tools version
n/a

webackup

Hello,

I have updated K2 from 2.7.1 to 2.10.3. After updated, I checked the site. When I logged in to the site as a front end editor to edit K2 item, I receive the message below.

403 - This request is blocked by Admin Tools. Please change this message in the component's options. If you are the administrator of this site and have blocked your own IP address on accident please visit https://mywebsite.com/administrator/index.php?admintools_rescue=you@example.com where you@example.com is the email address of you (Super User) account. This URL will only send you an email if the IP address from which you are accessing itis being blocked by AdminTools. If you are not blocked no email will be sent; you don't need an email with instructions to unblock your IP if your IP is not blocked.

Please advise.

Thanks,

M

 

 

 

 

 

tampe125
Akeeba Staff

Hello,

please get inside Admin Tools, Blocked Requests Log and search for your IP (or immediately after your request was blocked). What's the reason for the block? What's the blocked URL?

Davide Tampellini

Developer and Support Staff

🇮🇹Italian: native 🇬🇧English: good • 🕐 My time zone is Europe / Rome (UTC +1)
Please keep in mind my timezone and cultural differences when reading my replies. Thank you!

webackup

Davide,

Based on your questions, I tried to think what was happening. The error happened after the K2 front end editor click "Edit" to edit the page and the URL for K2 front end editing for K2 version 2.10.3 is

https://mywebsite.com/contact-connect/edit/384?tmpl=component&template=system

and the URL for front end editing for K2 version 2.7.1 is

https://mywebsite.com/contact-connect/edit/384?tmpl=component

Is this information help?

Please advise.

Thanks,

M

tampe125
Akeeba Staff

Ok, this is an easy fix. Please get inside Admin Tools Configure WAF page and set the option "Allow site templates" to Yes.

This will allow any component to switch templates as long as they're installed on your site. That should fix your issue.

Davide Tampellini

Developer and Support Staff

🇮🇹Italian: native 🇬🇧English: good • 🕐 My time zone is Europe / Rome (UTC +1)
Please keep in mind my timezone and cultural differences when reading my replies. Thank you!

Support Information

Working hours: Typically we work Monday to Friday, 9am to 7pm Cyprus timezone (EEST). Support is provided by the same developers writing the software, all of which live in Europe. You can still file tickets, but we cannot respond to them, outside of our working hours.

Support policy: We would like to kindly inform you that when using our support you have already agreed to the Support Policy which is part of our Terms of Service. Thank you for your understanding and for helping us help you!

Summer vacations: Our support will be closed for replies and new tickets from August 6th to August 21st, 2022 due to summer vacations.