Support

Akeeba Backup for Joomla!

#10907 – Will not backup when upgraded to Pro version

Posted in ‘Akeeba Backup for Joomla!’
This is a public ticket. Everybody will be able to see its contents. Do not include usernames, passwords or any other sensitive information.
Tuesday, 31 January 2012 06:22 CST
irishbiker
Hi All

I've just bought a professional version of Akeebabackup. I've installed it over the latest version of the code model. I've rerun the wizard and re-saved the configuration files.

The problem I have is when I start the backup I get the following error:

AJAX Loading Error
HTTP Status: 503 (Service Unavailable)
Internal status: error
XHR ReadyState: 4
Raw server response:

Network Error (tcp_error)

A communication error occurred: ""
The Web Server may be down, too busy, or experiencing other problems preventing it from responding to requests. You may wish to try again at a later time.

For assistance, contact your network support team.



The rest of the site is working fine and up to the upgrade there was not problems.

I know I'm prob missing something but any help would be great.

Thanks

Paul
Tuesday, 31 January 2012 07:19 CST
nicholas
Hello Paul,

Please try reinstalling Akeeba Backup Professional twice, in order to work around some intermittent issues with Joomla! extensions installer not copying files. If that doesn't solve your issue, please ZIP and attach your backup log file so that I can further help you.


Nicholas K. Dionysopoulos

Lead Developer and Director



🇬🇷Greek: native

🇬🇧English: excellent

🇫🇷French: basic



Please keep in mind my timezone and cultural differences when reading my replies. Thank you!



Tuesday, 31 January 2012 08:40 CST
irishbiker
Hi

I've done as you ask but I am still having problems. I've added the log file as per request.
Tuesday, 31 January 2012 08:46 CST
irishbiker
Sorry. Looks like I've missed the tail:

120131 14:38:06]
[120131 14:40:36] Kettenrad :: Attempting to load from database (backend)
[120131 14:40:36] -- Stored Akeeba Factory (backend) not found - hard reset
[120131 14:40:36]
[120131 14:41:20] Kettenrad :: Attempting to load from database (backend)
[120131 14:41:20] -- Stored Akeeba Factory (backend) not found - hard reset
[120131 14:41:20]
Tuesday, 31 January 2012 08:55 CST
nicholas
Please try following the seven basic troubleshooting steps. If this doesn't work for you, please indicate which of them you have currently checked/implemented and attach your new log file. Please DO NOT copy and paste from the View Log page. Instead, click on the "Download log file" link on the top of that page. Take the downloaded file and put it in a ZIP, not a RAR, archive please. I have often issues with opening RAR archives as I am not on a Windows PC and can not use WinRAR. Thanks!


Nicholas K. Dionysopoulos

Lead Developer and Director



🇬🇷Greek: native

🇬🇧English: excellent

🇫🇷French: basic



Please keep in mind my timezone and cultural differences when reading my replies. Thank you!



This ticket is closed, therefore read-only. You can no longer reply to it. If you need to provide more information, please open a new ticket and mention this ticket's number.

Support Information

Working hours: Typically we work Monday to Friday, 9am to 7pm Cyprus timezone (EEST). Support is provided by the same developers writing the software, all of which live in Europe. You can still file tickets, but we cannot respond to them, outside of our working hours.

Support policy: We would like to kindly inform you that when using our support you have already agreed to the Support Policy which is part of our Terms of Service. Thank you for your understanding and for helping us help you!