Support

Akeeba Backup for Joomla!

#9208 – after restore: No module changes possible

Posted in ‘Akeeba Backup for Joomla!’
This is a public ticket. Everybody will be able to see its contents. Do not include usernames, passwords or any other sensitive information.
Sunday, 04 December 2011 11:59 CST
user51839
Mandatory information about my setup:

Have I read the related troubleshooter articles above before posting (which pages?)? No
Have I searched the forum before posting? No
Have I read the documentation before posting (which pages?)? No
Joomla! version: (unknown)
PHP version: (unknown)
MySQL version: (unknown)
Host: (optional, but it helps us help you)
Akeeba Backup version: (unknown)

EXTREMELY IMPORTANT: Please attach a ZIP file containing your Akeeba Backup log file in order for us to help you with any backup or restoration issue. If the file is over 2Mb, please upload it on your server and post a link to it.

Description of my issue:
Sunday, 04 December 2011 12:08 CST
user51839
Mandatory information about my setup:

Have I read the related troubleshooter articles above before posting (which pages?)? YES
Have I searched the forum before posting? YESo
Have I read the documentation before posting (which pages?)? YES
Joomla! version: (1.7.3)
PHP version: (5.2.11 )
MySQL version: (5.1.37)
Host: (strato.de)
Akeeba Backup version: (unknown)

EXTREMELY IMPORTANT: Please attach a ZIP file containing your Akeeba Backup log file in order for us to help you with any backup or restoration issue. If the file is over 2Mb, please upload it on your server and post a link to it.

Description of my issue:

Hi!

I wanted to create a new website (Site 2) based on another on (Site 1)

I´ve made an akeeba backup of the first site and moved it to a new directory.

Akeeba and Kickstart have worked fine without any problems.

The new Site 2 works as well in the frontend.

But when I want to rebuild the menus or change modules no change takes place in the frontend.
I even can delete (!) all modules in the admin panel of the new site but nothing changes.
The new Site 2 still looks the same like before.

I`ve tried to install a new backup three times and also tried a new database prefix (the original was "jos_") but it still doesn´t work.

I´ve also made a local installation with MAMP and turned off the WiFi connection to avoid that the new installation connects to the first one.

I´ve already read the troubleshoot guide, but I can´t solve the problem :(

Do you have any idea?
Mike
Sunday, 04 December 2011 12:16 CST
nicholas
Hello Mike,

I think that the problem is something less sinister than what you think. After restoring your site, please go to your site's Global Configuration page and disable the caching. Then go to Extensions, Manage plugins and disable the "System - Cache" plugin. That should do the trick ;)



Nicholas K. Dionysopoulos

Lead Developer and Director



🇬🇷Greek: native

🇬🇧English: excellent

🇫🇷French: basic



Please keep in mind my timezone and cultural differences when reading my replies. Thank you!



Sunday, 04 December 2011 12:29 CST
user51839
Hi Nicholas,

great, that´s it!

Thanx a lot!!
:)
Sunday, 04 December 2011 12:39 CST
nicholas
Great! I am happy I could help you :)


Nicholas K. Dionysopoulos

Lead Developer and Director



🇬🇷Greek: native

🇬🇧English: excellent

🇫🇷French: basic



Please keep in mind my timezone and cultural differences when reading my replies. Thank you!



This ticket is closed, therefore read-only. You can no longer reply to it. If you need to provide more information, please open a new ticket and mention this ticket's number.

Support Information

Working hours: Typically we work Monday to Friday, 9am to 7pm Cyprus timezone (EEST). Support is provided by the same developers writing the software, all of which live in Europe. You can still file tickets, but we cannot respond to them, outside of our working hours.

Support policy: We would like to kindly inform you that when using our support you have already agreed to the Support Policy which is part of our Terms of Service. Thank you for your understanding and for helping us help you!