Support

Akeeba Solo

#25980 Sporadic internal server error

Posted in ‘Akeeba Solo (standalone)’
This is a public ticket

Everybody will be able to see its contents. Do not include usernames, passwords or any other sensitive information.

Environment Information

PHP version
n/a
Akeeba Solo version
n/a

Ch3vr0n
I've been getting this after updating absolo pro to 1.9.3. I believe Ticket 21801 is the most relevant. Even trying to simply login can generate error 500. First login attempt: invalid security token (don't have one set).

Error:
AJAX Loading Error
HTTP Status: 500 (Internal Server Error)
Internal status: error
XHR ReadyState: 4
Raw server response:

After that error, going back to main page can trigger error 500, a simple refresh: everything peechy

Ch3vr0n
Update: i managed to get things working again "partially". As long as i use the default backup output [DEFAULT_OUTPUT] the backup completes in about half a minute. If i use anything other than that when the backup process hits 74% i think it just sits there and keeps counting every 10 seconds and the log just keeps increasing and repeating the below lines over and over again in the log. Causing me to ultimately break off the backup process and then the above error appears again.

One of those logs 237MB in size. Backend access available upon request

repeating lines:

DEBUG |160827 04:38:36|Kettenrad :: Domain object returned; propagating
DEBUG |160827 04:38:36|Kettenrad :: Break flag status: no

nicholas
Akeeba Staff
Manager
Please post the entire log file contents up to these lines. These lines out of context don't really help :(

Nicholas K. Dionysopoulos

Lead Developer and Director

🇬🇷Greek: native 🇬🇧English: excellent 🇫🇷French: basic • 🕐 My time zone is Europe / Athens
Please keep in mind my timezone and cultural differences when reading my replies. Thank you!

Ch3vr0n
WOW a weekend response! Didn't have to do that :) but it is greatly appreciated. Please find logs attached. id3 is a one of failing (230+MB) id8 a working one. Archive is using RAR5 compression so winrar 5.2 or higher is required

nicholas
Akeeba Staff
Manager
I'm on a Mac so I use The Unarchiver which handles RAR just fine ;)

The immediately preceding log line was the solution to the mystery. It seems to be trying to put itself into the backup. Please try excluding the folder asbackups from the backup. If this doesn't work please try unchecking the "include Solo" checkbox in the Configuration page.

Let me know which of these two solutions worked for you.

Nicholas K. Dionysopoulos

Lead Developer and Director

🇬🇷Greek: native 🇬🇧English: excellent 🇫🇷French: basic • 🕐 My time zone is Europe / Athens
Please keep in mind my timezone and cultural differences when reading my replies. Thank you!

System Task
system
This ticket has been automatically closed. All tickets which have been inactive for a long time are automatically closed. If you believe that this ticket was closed in error, please contact us.

Support Information

Working hours: Typically we work Monday to Friday, 9am to 7pm Cyprus timezone (EEST). Support is provided by the same developers writing the software, all of which live in Europe. You can still file tickets, but we cannot respond to them, outside of our working hours.

Support policy: We would like to kindly inform you that when using our support you have already agreed to the Support Policy which is part of our Terms of Service. Thank you for your understanding and for helping us help you!

Summer vacations: Our support will be closed for replies and new tickets from August 6th to August 21st, 2022 due to summer vacations.