Support

Site Restoration

#11947 I get a blank page or 404 errors when trying to access any page of my site except the home page

Posted in ‘Site restoration’
This is a public ticket

Everybody will be able to see its contents. Do not include usernames, passwords or any other sensitive information.

Environment Information

PHP version
n/a
CMS Type
Other
CMS Version
n/a
Backup Tool Version
n/a
Kickstart version
n/a

user49507
Mandatory information about my setup:

Have I read the related troubleshooter articles above before posting (which pages?)? Yes
Have I searched the tickets before posting? Yes
Have I read the documentation before posting (which pages?)? Yes
https://www.akeebabackup.com/documentation/troubleshooter/prbasicts.html
Joomla! version: 1.5.23
PHP version: 5.3.8
MySQL version: 5.1.58
Host: eapps vps
Akeeba Backup version which took the backup: 3.4.3
Kickstart version used to extract the backup: 3.4.1

Description of my issue:
I get a blank page or 404 errors when trying to access any page of my site except the home page.
Joomfish 2.2.1 installed on it.
Restore made on a different server (same directory).

nicholas
Akeeba Staff
Manager
You need to enable mod_rewrite in your web server, as mentioned in the troubleshooter page you linked to, under "ENABLING APACHE'S MOD_REWRITE". Moreover, please double check that you actually have a .htaccess file in your site's root, your web server is Apache (IIS, Nginx, Lighttpd and other servers do not support .htaccess files) and that your host does allow you to use .htaccess files to override server settings. The latter three questions can only be answered by your host.

Nicholas K. Dionysopoulos

Lead Developer and Director

🇬🇷Greek: native 🇬🇧English: excellent 🇫🇷French: basic • 🕐 My time zone is Europe / Athens
Please keep in mind my timezone and cultural differences when reading my replies. Thank you!

user49507
Thank you Nicholas,
MOD_REWRITE is active but it does not work within joomla.
Do you have any idea on how to fix it?

nicholas
Akeeba Staff
Manager
As I wrote in my previous reply. Let's get the checks one by one:
  1. Do you have a .htaccess file in your site's root? Note: it MUST be named .htaccess, with the dot in front; any other name such as htaccess.txt will not work. Also check its permissions, they should be at least 0444. Lower permissions (e.g. 0600) most likely won't work.
  2. Is your web server Apache? IIS, Nginx, Lighttpd and other servers do not support .htaccess files. If you're not sure, ask your host.
  3. Does your host does allow you to use .htaccess files to override server settings? If unsure ask your host.

Nicholas K. Dionysopoulos

Lead Developer and Director

🇬🇷Greek: native 🇬🇧English: excellent 🇫🇷French: basic • 🕐 My time zone is Europe / Athens
Please keep in mind my timezone and cultural differences when reading my replies. Thank you!

Support Information

Working hours: Typically we work Monday to Friday, 9am to 7pm Cyprus timezone (EEST). Support is provided by the same developers writing the software, all of which live in Europe. You can still file tickets, but we cannot respond to them, outside of our working hours.

Support policy: We would like to kindly inform you that when using our support you have already agreed to the Support Policy which is part of our Terms of Service. Thank you for your understanding and for helping us help you!

Summer vacations: Our support will be closed for replies and new tickets from August 6th to August 21st, 2022 due to summer vacations.