Support

Site Restoration

#14060 Site restore not working - errors

Posted in ‘Site restoration’
This is a public ticket

Everybody will be able to see its contents. Do not include usernames, passwords or any other sensitive information.

Environment Information

PHP version
n/a
CMS Type
Other
CMS Version
n/a
Backup Tool Version
n/a
Kickstart version
n/a

user55572
Here's the error we are getting which is preventing us from going any further. I've had much success in the past and this is the first time it is not working. thanks

jos-Error: String could not be parsed as XML

JSite -> dispatch() @ \NAS-009WINSPACE00710-sjnfc.comwwwindex.php:42
JError :: raiseError() @ \NAS-009WINSPACE00710-sjnfc.comwwwincludesapplication.php:208
JError :: raise() @ \NAS-009WINSPACE00710-sjnfc.comwwwlibrariesjoomlaerrorerror.php:251


Have I read the related troubleshooter articles above before posting (which pages?)? yes
Have I searched the tickets before posting? yes
Have I read the documentation before posting (which pages?)? yes
Joomla! version: 2.5
PHP version: 5.3
MySQL version: (unknown)
Host: (optional, but it helps us help you)
Akeeba Backup version which took the backup: (unknown)
Kickstart version used to extract the backup: (unknown)

Description of my issue:

nicholas
Akeeba Staff
Manager
This means that XML support is not enabled in PHP. Can you please contact your host and show them these error messages?

Nicholas K. Dionysopoulos

Lead Developer and Director

🇬🇷Greek: native 🇬🇧English: excellent 🇫🇷French: basic • 🕐 My time zone is Europe / Athens
Please keep in mind my timezone and cultural differences when reading my replies. Thank you!

user55572
ok, we are checking - it does say in the wizard XML Support and a yes by it... I'll wait to hear back from the host though. thanks!

user55572
Here is the message I received back from the host:

Yes, it is enabled.

From the message it seems the issue is a malformed XML document - String could not be parsed as XML.

nicholas
Akeeba Staff
Manager
I'm looking in Joomla!'s code. There seems to be an issue with the component being loaded in the front page of your site or one of the system plugins, namely in their option files (the XML files accompanying each extension). I have a slight idea about what could be going on. Did you try to restore on top of an existing site?

Nicholas K. Dionysopoulos

Lead Developer and Director

🇬🇷Greek: native 🇬🇧English: excellent 🇫🇷French: basic • 🕐 My time zone is Europe / Athens
Please keep in mind my timezone and cultural differences when reading my replies. Thank you!

user55572
Thanks for looking at that - I've passed that along. I did the site design and just provided the files with backup, kickstart and documentation to another company so I'm troubleshooting for them. I think they have just left for the weekend, so I may not get an answer now til Tuesday. Thanks so much for your assistance and hopefully we'll have joy on Tuesday morning!

Lillian

nicholas
Akeeba Staff
Manager
OK. Feel free to contact me when you hear back from them

Nicholas K. Dionysopoulos

Lead Developer and Director

🇬🇷Greek: native 🇬🇧English: excellent 🇫🇷French: basic • 🕐 My time zone is Europe / Athens
Please keep in mind my timezone and cultural differences when reading my replies. Thank you!

Support Information

Working hours: Typically we work Monday to Friday, 9am to 7pm Cyprus timezone (EEST). Support is provided by the same developers writing the software, all of which live in Europe. You can still file tickets, but we cannot respond to them, outside of our working hours.

Support policy: We would like to kindly inform you that when using our support you have already agreed to the Support Policy which is part of our Terms of Service. Thank you for your understanding and for helping us help you!

Summer vacations: Our support will be closed for replies and new tickets from August 6th to August 21st, 2022 due to summer vacations.